donderdag 15 november 2007

Chaos en Kalmte

Dat Wouter 's morgens rustig is geeft geen zekerheid op 'rustigheid' gedurende de rest van de dag én andersom. De dag dat zijn pilletje vergeten was, was hij juist super kalm en georganiseerd die morgen. Woensdag was dan weer een dag van chaos, rebellie en tegenspreken en toch was hij een droom van een kind in de namiddag toen ik hem ging oppikken in de kinderopvang om samen naar de berenklas te gaan.

Meestal moet ik hem in de kinderopvang bijna buitensleuren om op tijd te zijn, maar nu verbaasde ik me over zijn snelheid. Hij stond gepakt en gezakt vooraleer ik er erg in had. Hij had veel te vertellen, zonder te vervallen in een hoop 'getater'. Hij was ook extreem 'knuffelig'.

In de berenklas zelf wil het al eens mislopen. Vier ADHD-ers samen in een klein groepje willen elkaar al eens aansteken, maar hij liet zich amper vangen door anderen hun gedrag. Niet dat dat kinderen zijn die als dolle ratten achter hun staart lopen, integendeel, het is eerder een overbruisen van enthousiasme. Als één een basketbal pakt (we zitten tenslotte in een turnzaal van een plaatselijk schooltje!), dan vliegen ze er allemaal op.

Vandaag viel dat voor Wouter dus beter mee dan (bv) vorige week. Hij was toen ziek aan het worden, de dag nadien bleef hij 2 dagen thuis. Elke prikkel was genoeg om vertrokken te zijn. Op weg naar de turnzaal zei hij zelf dat hij géén basketbal ging pakken, terwijl hij eigenlijk zijn schoenen zou moeten uitdoen. En hij bleef rustig en geconcentreerd de rest van de les.

De nieuwe regel die ze kregen was:'Eerst juist, dan snel dan lukt het wel.' Een hele opgave voor impulsieve kinderen. Spelletjes waar ze eerst moeten luisteren en naargelang het woord dat ze hoorden (raven of ratten) achter elkaar moesten lopen en proberen elkaar te tikken. Geloof me, het was zelfs een moeilijke opgave voor de mama's en papa, want bij het woord raaf moest je blijven staan. Als ze 'rappen' lazen, schoten de ratten al weg. Echt een goede oefening voor de aan te leren regel.

We deden nog zo'n aantal oefeningen en de 90 minuten dat de berenklas duurt vlogen voorbij, maar dat is eigenlijk altijd zo. Je zit daar een uur en half, maar het is gedaan voor je er erg in hebt. We zien er beiden enorm naar uit elke week.

1 opmerking:

Anoniem zei

Here is a SUPER EASY recipe...
Peanut Butter cookies
Prep. 10 min. Bake 15 min.
Preheat oven to 325F Mix 1 cup of smooth peanut butter, 1/2 cup sugar and 1 egg until well blended. Roll into 24 balls, place 2 inches apart on uncreased baking sheet.
Flatten with fork. Bake 15 minutes or until browned.*DO NOT OVERBAKE*
I hope you will enjoy making these with your kids...Keelan really enjoys making these and they are very yummy and easy to make.
It is also a good math skill for the kids...having to measure up everything. Have fun and enjoy!
Love you all! :)
xoxo