donderdag 3 mei 2007

Geslapen

De titel hierboven had evengoed kunnen zijn: Wanneer kids stil zijn.

Papa had het gisteren een beetje te lang getrokken. Half voorbij middernacht wanneer je er iets voor 5u terug uit moet is echt te weinig slaap. Al een geluk dat ik vandaag buitendienst had. Lekker in het zonnetje én frisse lucht, dat is wat ik nodig heb op een dag die volgt op een nacht met te weinig slaap.

Onderweg naar huis zit ik dan te knikkebollen en plannen te maken voor een dutje alvorens de kids van school te halen, maar daar komt acht keer op de tien dan niets van in huis. Eens de auto uit ben ik terug tip top. Ook nu zo, was het niet dat ik rond 16u30 terug een dipje kreeg.

'Papa, mogen we op de PlayStation/Pc?'
'OK, een uurtje, niet langer en terwijl gaat papa een uurtje maffen. Tot binnen een uurtje'

Wouter verdwijnt achter de PS boven, Pieter achter de PC vlak naast m'n zetel waarop ik me languit heb gelegd. Een paar keer vraagt hij mijn hulp waardoor ik me telkens moet rechtslepen van de zetel maar uiteindelijk wordt hij stil en ben ik 'vertrokken'.

Plots gaat de telefoon. Het is m'n broer én het is 19u15. Shit, die gasten kunnen zich bezig houden/stil zijn als het nodig is. Ze weten trouwens ook dat papa een brompot/razende zot is als hij ligt te slapen én je hem bruut wakker maakt. Rustig, kalm en zachtjes zijn hier dan de instrukties.

Na het eten is Pieter dan rustig gaan slapen. Even was er een 'ik-wil-niet-gaan-slapen-poging', maar die was 5 minuten later al omgezet in licht gesnurk. Met Wouter heb ik dan nog naar onze dagelijkse soap gekeken. Flight 29 down, een soort 'Lost' voor kids en daarna naar 'Het leven zoals het is:Luchthaven' wat nu heel herkenbaar is omdat we er zopas zelf nog waren in Zaventem.

Wouter heeft ook een schema van zijn 'examens' meegekregen. Ze starten op 31 mei en eindigen op 11 juni. De voorbereidingen beginnen iets eerder. We houden onze vingers alvast gekruist! Mama zal haar handen vol hebben. *lacht* Nog 8 weken en het is weeral grote vakantie. Het zal er snel zijn!


woensdag 2 mei 2007

Galactik football

Wouter is plots in de ban van voetbal. Zoals vele jongens van 9, denk je dan, maar het gaat hier over iets heel anders. Het gaat over de cartoon reeks 'Galactik football'.

Wat is het? Galactik Football (GF) is net als gewoon voetbal, maar het is veel moderner. Ze kunnen gebruik maken van de flux: een krachtige energie, die hen over het plein doet vliegen. Ieder team heeft een ander soort flux. Ze hebben ook maar 7 spelers in hun team en geen 11.

Wouter gaat slapen met GF en wordt er mee wakker. Hij vroeg me een paar dagen geleden zelfs wanneer hij naar de voetbal mocht. Een drietal jaren geleden, hij was toen 6, liet ik hem al eens gaan (proberen) voetballen. Met Pieter in de maxi-cosi stond ik 90 minuten in de kou te wachten. Wouter vond het heel geestig om tegen de doelpalen te staan rusten (moet je daar niet eerst voor moe zijn?) of met de tip van zijn schoen gans de kalklijn te volgen, al schoppend. De anderen waren toen druk bezig met achter de bal aan te rennen. Na een drietal oefenlessen hadden we in de gaten dat voetbal niets voor hem was ... en dan krijgen we nu dit.

Alles draait even rond voetbal voor hem. Op PlayStation heeft hij Fifa gevonden, een voetbalspel. In de opvang op woensdag heeft hij een pracht van een voetballer in klei gemaakt (binnenkort te bewonderen bij mama). Op weg naar huis vraagt hij of ik even langs de speelgoedwinkel wil rijden om een voetbal te kopen. Thuis moet ik de basketbal oppompen zodat hij wat kan gaan 'sjotten' (nee, op een basketbal wordt NIET 'gesjot' Wouter!). Het programma zelf waar hij zo zot van is moet voor alles wijken en papa MOET de video programmeren, want hij heeft het vandaag verdorie gemist. Al een geluk dat papa nog een oude aflevering vond op Google Video!

Het zal zo nog wel een tijdje duren. Wouter kan zich ongelooflijk in iets vastbijten (tot voor kort waren het nog racewagen en 'driften' zoals in The Fast and the Furious: Tokyo Drift), daarvoor waren het schepen, enz. Het duurt telkens enkele weken en 80% van zijn tijd en ideeën gaan er dan naartoe. Wat een geluk dat het nieuwe voetbal seizoen pas start in september!

Morgen zal het verdriet dan ook groot zijn als hij er op uit komt dat hij gisteren waarschijnlijk de finale (letterlijk en figuurlijk!) aflevering heeft gezien en ze het vanaf vandaag/morgen niet meer uitzenden.

Hieronder een stukje uit GF.