dinsdag 27 maart 2007

Ziek

Wouter is ziek. Bronchitis zegt de dokter. En dat net voor de paasvakantie begint. Zondag vermoedde ik nog één of andere vorm van schoolmoeheid (papa, ik wil niet naar school morgen), maar tegen dinsdag was het verdict dus brochitus.

Drie uur hebben we bij de dokter gezeten om dat te vernemen. Allez, niet echt BIJ de dokter, wel 2 uur en half in zijn wachtkamer. Een volle wachtkamer! Hey, misschien was mijn diagnose wél juist en heeft hij die bronchitis 'gekregen' in de wachtzaal. Diene kleine naast ons hoestte voortdurend, diene oude twee stoelen ook al.

Anyway, belangrijk is dat niet, 't is niet dat die mensen mee zijn medicijnen gaan betalen. Wouter was dus thuis vandaag én morgen ook. Misschien moet ik ook (oei, ook!?) wel een brochitus 'faken' en lekker thuis blijven.

Terwijl ik met Wouter in de wachtzaal zat keek Pieter verder naar 'Piratenplaneet'. Dat zinde Wouter niets, maar hey, hij kon verder/opnieuw kijken na het eten. Wist ik veel dat we pas om 21u15 buiten zouden zijn bij de dokter en dan nog moesten (avond)eten.

"Mannen, na het eten nog het beloofde ijsje en dan bedjes in, right?"
"Neeje, papa, niet right. Ik mocht nog een film kijken"
"Ja seg Wouter, het is wel al bijna tien uur"
"Ja en? Ik ben morgen toch thuis. Ik kan toch uitslapen?"
"Euh, misschien wel, maar ziek thuis zijn is geen vakantie. Op tijd erin en wie weet uitslapen kan, op tijd er uit mag ook."

Gevolg, een pruillip van hier tot ginder en een papa die probeert uit te leggen wat overmacht betekent. Maar dat zal ik morgen nog eens moeten proberen, als hij zijn pilletje 'redenaties-van-papa-volgen' heeft genomen!