vrijdag 24 augustus 2007

Vergeten!

Gisteren had ik een dagje vrijaf van alle renovaties en dat vierde ik met een avondje TV kijken. Ik keek samen met beide kids naar een aflevering van Pimp my Ride. Daarna mocht de kleinste, met een vol uur vertraging, gaan slapen.

Ik besloot Wouter ook wat later op te laten blijven. Rond 21u15 zei ik hem dat ik wel naar boven zou bellen wanneer het bedtijd was, want hij lag al een tijdje op ons bed strips te lezen.

Groot was mijn verbazing dan ook wanneer ik me rond 23u begon klaar te maken om te gaan slapen (ik geraak er slecht in, tussen 'ik ga slapen' en 'ik lig er echt in en doe mijn ogen dicht' zit gauw een uur!) kwam hij plots naar beneden gewandeld. Ik dacht nog, wat doet die uit zijn bed , tot ik zijn kleren bemerkte. Die had nog niet geslapen, die was nog wakker! Ik was hem vergeten!

'Potverdorie, valt uwe 'frang' nu nie rond een uur of tien? Het is al 11 uur! Morgen kunde maar mee gaan slapen met Pieter! Vooruit, naar boven!'

Beteuterd en met tranende ogen loopt hij de kamer uit. Ik besef dat hij wel iets verweten kan worden, maar mij ook.

'Hey, kom eens terug. Ok, ik was ook mis. Ik had je moeten bellen.'

Het gemak van twee telefoons met intercom functie is geweldig, mijn geheugen iets minder.

'Weet je wat? Je moet niet vroeger gaan slapen, maar gewoon op tijd. Ook als er een goeie film op is, ga je gewoon op tijd slapen. Deal?'

Hij knikt en veegt zijn tranen weg. Daar kan hij met leven. We knuffelen nog eens en hij gaat naar boven. Wanneer ik dan (jaja) een uur later naar boven ga (mama kwam ondertussen thuis en ik had nog wat op de computer te doen!) en check zoals altijd de kids. Wouter ligt nog steeds wakker.

'Slaap maar, ik ga ook slapen. Het is al middernacht. Mama komt je direct ook een zoentje geven.'
'Ok, geef me dan ook maar één.'
'Welterusten.'
'Welterusten.'

's Morgens bel ik naar huis om te checken of iedereen wakker is. Mama nog niet, althans niet helemaal voordat de telefoon 'rinkelde'. Pieter was zich al aan het aankleden, maar Wouter sliep nog. Natuurlijk!

maandag 20 augustus 2007

Plan-it afzetterij

Dat we middenin de verbouwingen van de keuken zitten weet ondertussen al iedereen.

Dit weekend ging de (bijna) laatste gyproc tegen de muur en investeerden we in een nieuwe boiler. Voor die boiler reed ik naar Plan-it Antwerpen. Het is op de weg naar huis van't werk en dat maakt het makkelijk om er rap effe binnen te springen om 'stukken' te kopen om daarna aan 't werk te gaan.

Maar zaterdag was natuurlijk geen werkdag dus reed ik na het avondeten snel naar ginder met Wouter om zondag niet zonder werk te vallen. In tegenstelling tot bv Brico zijn zij maar tot 20u open en waren we om 19u50 maar juist op tijd. Omdat ik daar al weken aan't passeren ben, weet ik liggen wat ik moet hebben, dus stonden we 5 minuten later al aan de kassa.

In mijn ooghoek zag ik plots dat het bedrag dat de kassa voor mijn boiler (195,50 euro) rekende hoger was dan dat in de rayon op de boiler hing (179 euro). Wat een drama om iemand aan die kassa te krijgen om de prijs voor mij te gaan checken. Er stond inderdaad 179 euro op dus kreeg ik hem aan die prijs, maar ...

Ik heb (als trouwe klant!) een -10% kaart, maar aangezien dit een promotie zou zijn (nergens geafficheerd!!) kreeg ik mijn 10% niet! En daar was ik het niet met eens! Wouter speelde wat met zijn nieuw gevouwde origami, terwijl ik mijn gelijk probeerde te halen bij 'de hoogste in rang (?)'. Stom eigenlijk, want ik had het kleine 'P-tje' (font size 6 of zo!) niet gezien en dat wil zeggen promotie en geeft geen recht op 10% oftewel bijna 18 euro.

Wat een afzetterij! Je hebt al betaald, de winkel gaat sluiten en als zij zeggen nee, is het nee, maar ik had er een enorm wrang gevoel bij. Ik was boos en pissed off.

Dat ik daar een kwartier had staan discussiëren met dienen tiep had Wouter niet gestoord. Hij was wel nieuwsgierig waarom. Daags nadien - toen ik nog wat stukken nodig had - herinnerde hij me eraan dat ik aan de baas van de Plan-it beloofd had er nooit meer te komen, maar naar Gamma of Karwei zou gaan.

Oh ja, de boiler hangt al omhoog, en terwijl ik genoot van het eerste warm water ervan dacht ik er nog eens aan hoe ze mij 18 euro hadden ontzegd. I hate them for it. Het zal me telkens als ik douch te binnen schieten, of toch voor een lange tijd!