maandag 26 februari 2007

Papa weekend

Dit weekend was het fulltime papa weekend.

Een kleine twee jaar geleden was ik te gast op een LAN-party van vrienden. Het was een gezellige boel en eigenlijk had ik er veel spijt van dat ik er niet bij kon zijn. Wel nam ik me voor de volgende van de partij te zijn.

Zodoende trok ik dit weekend gepakt en gezakt richting één of ander parochiezaaltje om 24 uur aan een stuk te gaan gamen, maw 24 uur spelletjes te gaan spelen.

Dat het samen viel met het verjaardagsfeestje van mijn schoonmoeder (waar ik dus niet bij kon zijn) was voor velen voorbedachte rade, maar dat was echt niet zo, enkel goed meegenomen ;-)

Daar aangekomen met computer, scherm, drank, eten, software en een massa kabels begonnen we eraan om na een uurtje de eerste tegenslag te incasseren. De stroom viel uit en wanneer hij terug aan kwam bleef het 'ledje' op mijn externe harde schijf eigenwijs pinken en niemand thuis geven, wat ik er ook mee probeerde.

Een uur foeteren (hé, één van Wouters woordenschat woordjes van zijn huistaak die we gisteren maakten, zie de mama-blog) later werd ze opzij gezet en was er enkel nog plaats voor leute en plezier/vertier. Het is echt geweldig ontspannend je vrienden virtueel omver te knallen zonder kinderen rond je hoofd die de meest onmogelijke vragen komen stellen op de meest onmogelijke momenten. RELAXING!

Tegen 5 uur 's morgens was het voor mij toch even platte rust tijd tot 9u om dan nog wat verder te doen tot 13u. Na 24u was het dan tijd om in te pakken en toe te geven dat het leuk was geweest maar dat ik de kids gemist had.

Terug thuis vraag ik dan ook aan Pieter:
'Heb je me gemist?'
'Nee zenne.'
'Huh?'
'En jij Wouter?'
'Ik wel papa, ik ben blij dat je terug bent.'
'Zeg Pieter, weet je eigenlijk wel wat gemist betekent?'

Nee, dat wist hij niet. En na een woordje uitleg bleek hij papa toch gemist te hebben. Oef!

Schoonmoedermopjes

Ik was er niet bij dit weekend dus ik heb nog wat in te halen...


Aan mijn vrouw gaf ik alvast een verjaardagskaartje mee.
Lieve schoonmoeder,
Helaas kan ik deze verjaardag niet van de partij zijn bij uw traditioneel gezellige koffietafel, in verband met een LAN-party. Maar koop voor uzelf een mooie bos bloemen.
Hartelijke groeten,
Uw liefhebbende schoonzoon
P.S Ik had er een briefje van vijftig euro willen bijdoen, maar de envelop was al dichtgeplakt.

Ik kwam laatst m'n schoonmoeder tegen op de fiets, ze zei dat ze naar de begraafplaats ging, dus vroeg ik: "Wie brengt dan je fiets terug?"

Vorige week zat ik op café en zei ik tegen één van de klanten: "Mijn schoonmoeder is een engel," waarop hij antwoordt: "Dan heb je geluk, de mijne leeft nog."

Terwijl ik buiten in de tuin aan 't werken ben, komt mijn buurman aangestormd: "Kom snel helpen, mijn schoonmoeder is op zolder en wil door het raam springen."
Ik kende die schoonmoeder en wist wat een moeilijk mens dat was en vroeg mijn buurman wat dan toch het probleem was.
Antwoordde hij: "We krijgen het raam niet open!"

Enkele manieren om uw schoonmoeder aan te geven dat ze vrij ongelegen komt:
"Komt u binnen! Bent u te voet of hebt u de bezem genomen?"
"Welkom, welkom! Pak twee stoelen en ga zitten."
"Drinkt u iets? Een Molotovcocktail?"

Laatst kwam ik bij de apotheker.
"Ik zou graag een portie arsenicum hebben."
"Maar meneer, dat is een sterk vergif, dat kan ik u niet zo maar meegeven."
Daarop toonde ik hem een foto van mijn schoonmoeder, en die brave man antwoordde:
"Aha, meneer heeft een voorschrift!"