vrijdag 11 mei 2007

Huiswerk op woensdag

Woensdag had Wouter huiswerk bij en dat is een unicum. Zij krijgen zelden huiswerk mee op woensdag (ik herinner me de laaste keer zelfs niet meer!). Hij had het gepresteerd om die dag zo weinig van zijn rekenoefeningen te maken, die ze in klas hadden gekregen, dat de juf ze hem had meegegeven naar huis.

Al in de naschoolse opvang werd ik er attent op gemaakt dat hij huiswerk bij had. Goed van hen want woensdag ben ik net iets lakser in het nakijken van zijn boekentas. Ik haal Wouter en Pieter omstreeks 15u30 af van de naschoolse, rijdt met hen een dorp verder om Wouter af te droppen aan de muziekschool (waar mama hem 90 minuten later terug oppikt wanneer zij naar huis komt van werk) en ik rijd met Pieter huiswaarts om alvast voor eten te gaan zorgen. Wanneer Wouter dan thuis is rond 18u en we bijna onmiddelijk aan tafel gaan, wel... dan is papa na het eten al een beetje lakser met boekentassen controle. Op andere dagen gebeurt dat onmiddelijk bij het thuiskomen, vlak nat het uittrekken van jassen en schoenen.

Nu was deze woensdag nog iets drukker dan anders. Na het avondeten mochten de kids naar de broer van papa, want papa en mama gingen naar de basket kijken. De Antwerp Giants tegen de Henegouwse basketters van Bergen. Om 18u30 reden we dus al richting Nonkel G.

Wouters huiswerk was meegekomen maar aangekomen stormde hij onmiddelijk op het speelgoed van zijn neefje T. Nu is er één ding dat Wouter steeds fantastisch vind om te krijgen en dat is 'langer opblijven'.

'Kijk, ik verwacht dat je huiswerk klaar is tegen dat we je terug komen halen. Ik verwacht dat je het eerst afmaakt voordat je gaat spelen. Ok?'
'Ok'
'Als je het een beetje goed maakt, en niet maar wat getalletjes op je blad kiepert, kan je morgen een kwartiertje opblijven en wie weet wat hangt er nog aan vast. Cool?'
'Cool! Ik begin er direct aan'

En het moet gezegd. Hij heeft er een lange tijd mee bzeig geweest, veel langer dan het kwartier dat hij langer mocht opblijven, maar hij besefte wel dat het ene los stond van het andere. Dat huiswerk gemaakt moet worden en zeker als papa het weet en niet vergeet.