woensdag 24 oktober 2007

Cars en leugens

Wie herinnert zich Cars, je weet wel die film van Pixar/Disney over autootjes met ogen? Wel, je zou denken dat die hype ondertussen al voorbij zou zijn, niet dus. Wouter en zijn vriendjes zijn nog steeds stekezot van die autootjes en dan vooral de speelgoed versie ervan.

Dit weekend was ik in de makro en zag ze daar liggen. Ze vroegen al langer om de ontbrekende figuurtjes aan te kopen, maar toen de eerstee hype (tijdens het uitkomen van de film) overwaaide, leek het onmogelijk om ze nog te kopen.

Pieter vond het leuk, Wouter was in de wolken. Hij had ze nog niet allemaal, maar was goed op weg nu. En aangezien hij nog centjes overhad van zijn verjaardag kwamen we tot de overeenkomst om er na de beertjesklas op woensdag nog wat bij te kopen. Hij dacht dat ze ze hadden in 'den Blokker' en we zouden dus eens gaan zien.

Een aandachtige lezer had in de vorige zin vast de 'zouden' gelezen en de wenkbrauwen al gefronst. Inderdaad, dat plannetje gaat niet helemaal door. Gisteren toen we van school kwam, liep Wouter naar huis, Wouter en mij achterlatend. Toen ik dan uiteindelijk binnenkwam stonden er plots een aantal van die cars dingen op de kast, waar ik ze kort daarvoren niet had gezien. Hij had ze dus meegesmokkeld naar school. Het ganse verhaal ga ik je besparen en al de kronkels, bij- en nevenverhalen ook, maar wel dat hij tegen mijn grootmoeder én tegen mij in eerste instantie het in alle toonaarden ontkende.

Aangezien wij geen leugens aanvaarden van onze (b)engeltjes was een straf hier gepast. Ik zei hem in eerste instantie dat hij mocht wachten tot de volgende berenklas vooraleer hij er mee mocht spelen. Tja, er zit wel een herstvakantie tussen, dus dat zou 2 weken wachten zijn. Later heb ik hem dan ook verteld dat het tot volgende woensdag zou duren, dat was zo al straf genoeg.

Ondertussen zijn we al donderdag. Bovenstaande schreef ik gisteren, maar geraakte niet meer gepost. De 'cars' zijn nu gekocht (Bij Bart Smit, de lokale Blokker heeft geen speelgoed meer), 4 stuks voor Wouter die liggen te pronken in de kast en eentje voor Pieter, waar al mee gespeeld word. Pieter had nog pampertjesgeld (per droog pampertje 's morgens, krijgt hij 25 eurocent)over. Ik stond daar op dat moment niet bij stil, maar Wouter maakte me er fijntjes op attent in de winkel dat Pieter stekezot zou zijn van dat , kwestie van één meer aan de collectie toe te voegen!

Wouter heeft meer dan een uur aan het lobbyen en onderhandelen geweest voor de vroegtijdige vrijlating van zijn 4 cars. Tevergeefs!

Wordt vast en zeker vervolgd!