donderdag 21 december 2006

Music for Life



Gisteren zaten Wouter en ik in de auto naar de radio te luisteren, naar Studio Brussel. Daar loopt op het moment de actie 'Music for life', de geldinzameling om het landmijnenprogramma van het Rode Kruis te steunen.Toen ik Wouter het doel van het programma uitlegde was hij onmiddellijk mee.

"Waarom geven wij geen centjes, papa?"
"Weet je wat? We zullen zeggen tegen de mensen dat ze dit jaar geen cadeautjes moeten kopen voor Kerst en Nieuwjaar, maar dat ze geld moeten geven. Dan kan je dat aan 'Music for Life' geven. Ja?"
"Ok"
"Hoe? Ok? Echt?"
"Natuurlijk! Wat wil je nu het liefst? Cadeautjes of de mensen helpen die geen benen of armen hebben door die landmijnen?"

Daar zat ik dan zonder woorden. Het goede doel op zich sprak me tot dan maar weinig aan, maar kinderen hebben zo de gift om je als volwassene iets harder te laten nadenken over de dingen des levens. Prachtig ook hoe kinderen, ook al hebben ze nog geen besef van geld, zo vrijgevig kunnen zijn voor het goede doel. Als we allen een beetje kinds kunnen blijven zal deze actie (én het Rode Kruis én de slachtoffers van de landmijnen) er goed bij varen!

Nu nog een goeie 'song' verzinnen.

dinsdag 19 december 2006

Is de dag nu nog niet voorbij?

"Ik heb slecht geslapen deze nacht. IK ben nog moe. En dan geeft de juf nog zo'n eindeloos blad rekenoefeningen mee. Tot HONDERDUIZEND! En dan is papa potverdorie nog moe ook! En die heeft bijna geen geduld en wordt die ook nog eens boos voor niets wanneer mijn verstand niet ziet dat 24.500 x 4 bijna hetzelfde is als 25.000 x 4. En dat moet dan nog makkelijker zijn ook! PPfff, papa is nen toffen tiep, maar vandaag ... Papa, eigenlijk is het beter dat je gewoon verder doet aan je spaghetti, maar ik kan dit echt niet alleen zenne ... *diepe zucht* ... deze oefeningen gingen op school nog zo lekker! En waarom moet ik ze vandaag allemaal maken? Waarom heeft de juf geen kruisjes gezet. Kruisjes zijn veel leuker. Tekenen, dat is nog leuker. Straks ga ik een tekening maken van Ridge Racer. En één van Ben 10. En één van Samurai Jack. Samurai Jack da's nen toffen. IK wou dat ik ook ne samurai was, dan zou ik met mijn zwaard de koppen afhakken van alle boeven. Of misschien ze gewoon een beetje prikken en in de gevangenis gooien en ... oei papa komt hier weer afgestormd uit de keuken. Euh...24.500 x 4 is ...."

 

"Miljaarde hé. Zit die kleinen hier weer naar't plafond te staren. Die heeft geen fut meer. En ik ook al niet. Wakker van 5u deze morgen, gewerkt, gerushed om in die kliniek te geraken, terug naar huis, kids afhalen, naar de beenhouwer en de bakker, ppffff. Al een geluk dat ik voor spaghetti heb gekozen. Als ik nu nog 'pattaten' moet schillen, groenten zoeken in de diepvries, vlees bakken. Ik mag er niet aan denken. En dan die kleine nog pushen om wat verder te doen! KOMAAN, 25.000 x4? Dat moet je kunnen. En 89.000 min één tienduizendtal. Dat is zo makkelijk als 2-1! Shit, mijn gehakt bakt aan!"

 

"89.000 min één tienduizendtal? Euh... Samurai Jack zou het in stukken kappen. Oh...en dan moet ik straks nog eens naar die muziekschool. Ik ben hees en ik moet vast en zeker alleen zingen van de juf omdat ik al zoveel afwezig was de laatste tijd. Die zeurde daar ook over de laatste keer tegen papa. En wanneer is er dan nog tijd om wat te spelen? En ....ai... daar komt weer ene met een boos gezicht uit de keuken."

 

"Wouter, maak je de rest morgen ofzo? Je hebt er echt het hoofd niet voor vandaag. En ik nog minder. Ik zal wel iets in je agenda schrijven voor de juf. Ok?"

 

"Ok". "Yesss.. .spelen! Weg met die rotoefeningen. Wat? Nu al aan't tafel? Snel eten om op tijd in de muziekschool te zijn? Shit! Ach...ik kan nog altijd wat spelen erna. En ik heb nog een uurtje computertijd!"