maandag 18 juni 2007

Cinema, McDonalds en gezaag

Dinsdag wordt Pieter vijf. Normaal gezien trekken we dan met een tiental kids uit zijn klas naar één of andere overdekte speeltuin, om ze daar zoals een bende uitgelaten zotten te laten rondlopen en ze op tijd en stond van een drankje en een pannenkoek te voorzien. Kostprijs, een goeie 100 euro.

Kinderverjaardagsfeestje organiseren wil zeggen dat je minstens een week op voorhand uitnodigingen begint uit te sturen en dan wacht tot de laatste dag om te weten met hoeveel kids je daar zal zijn.

En daar gingen we deze keer in de mist. Omdat het laatste weekend van juni overvol zit moesten we het dit weekend doen. En donderdagavond moesten we nog uitnodigingen maken. Tijd voor een noodplan dus.

'Pieter, wat zou je ervan zeggen dat in plaats van naar de speeltuin gaan met vriendjes, we naar de cinema gaan met Wouter, papa en mama? Dan kan je in de grote vakantie wel eens een paar vriendjes uitnodigen hier thuis. En na de film gaan we naar McDonalds eten.'
'Ja, dat lijkt wel tof. En dan kan 'die' en 'die' komen spelen hé?'
'Yep. Ben je zeker? Film?'
'Ok'

En zogezegd zo gedaan. Zondag zaten we in de cinema om te kijken naar Shrek 3 in avant-premiere én Barnyard. Twee héél leuke films, en hoewel we verwacht hadden dat Pieter in slaap zou vallen tijdens de tweede film, zat hij op het puntje van zijn stoel tot het einde. Even later toen we bij McDonalds zaten viel hij wél bijna in slaap bovenop zijn Happy Meal.

Dat ze eigenlijk beide moe waren van zoveel film bleek in de auto tijdens het naar huis rijden. Ze hadden elk een verschillend computerspelletje gekregen in hun Happy Meal. Meestal ga ik dan wisselen, maar Wouter zei dat hij 2 verschillende 'toffer' vond en dat ze wel zouden wisselen. Niet dus! Zo gauw ze in de auto zaten was het een gezeur en gezaag voor die speelgoedjes en wie met welk zou spelen. Nu waren ze wel steendood, maar toch heb ik ze al in quarantaine geplaatst voor de komende dagen. Dat ze maar ruzie maken over speelgoed dat niet biepbiep doet!

1 opmerking:

Anoniem zei

HAPPY BIRTHDAY PIETER!!! I cannot believe that he is gonna be 5. WOW! A real big boy! Now the "big" attitude will follow! hahaha!
Well I am sure that next time you will make sure that they both get the same toy...U can only try once and then next time no go!!!
My little devil went to bed early again cause he has an attitude from hell..so that is that! I hope that one day I can find that little nice boy in there again...cause right now.."WOW" that is all I can say! Have fun and try and enter more often in your blog cause I enjoy reading it!*wink* It makes me realize that most kids are gonna try! *smile* Take care of yourselves and the little rascals!